Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

21 Серпня 2023

Троє освітян з Херсонщини опиняться на лаві підсудних за співпрацю з окупантами

Трьох освітян із Херсонщини судитимуть за колабораційну діяльність і співпрацю з ворогом. Так звані “директор” і “завучі” займалися впровадженням російських освітніх стандартів під час тимчасової окупації Херсона.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Згідно з даними слідства, Олександр Бойко, завідувач лабораторно-фармацевтичного відділення Херсонського базового медичного фахового коледжу, влітку 2022 року незаконно обійняв посаду “директора” закладу освіти та очолював його до деокупації Херсона українськими військами (11 листопада 2022 року).

Як зазначили в Херсонській обласній прокуратурі, чоловіку загрожує покарання за колабораційну діяльність і пособництво окупантам у вигляді ув’язнення до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Імена інших двох осіб у прокуратурі не називають. Однак відомо, що жінки незаконно обійняли посади “завучів” молодших і старших класів у херсонській школі № 47. Серед обов’язків колаборанток був відбір учителів і проведення “перекваліфікації” згідно з російською програмою, а також організація навчального процесу з використанням російських підручників.

“Заступникам директора школи” загрожує покарання у вигляді ув’язнення на термін до трьох років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років.

Читайте також: “Три роки в’язниці: “директорці школи” з Харківщини винесли вирок за співпрацю з окупантами”.

Титульне фото: Державна податкова служба України


Обговорення