Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

26 Вересня 2024

У харківському метросадочку розпочався новий навчальний рік: фото

У харківському метросадочку 22 вересня стартував новий навчальний рік. Нині підземний заклад дошкільної освіти відвідують приблизно 50 дітей. Вихованців поділили на 3 групи, кожна з них підпорядковується окремому ЗДО міста.

Про це розповіли на порталі “Ґвара медіа”.

Заняття в метросадочку відбуваються у дві зміни. Кожен урок триває 30 хвилин, після чого в дітей є 15 хвилин перерви. Загалом щодня для дошкільнят проводять 3 “комплексні заняття” з різною пізнавальною спрямованістю:

  • логіко-математичний розвиток поєднують з вивчення навколишнього світу;
  • розвиток мовлення – з ознайомленням із соціумом;
  • окремо проводять заняття з художньо-продуктивної діяльності.

Як розповіла завідувачка закладу Оксана Петрівна, садочок насамперед необхідний дітям для соціалізації та підготовки до школи.

“Вихователі перед початком занять проводять ігри для соціалізації, щоб діти мали більше можливості спілкуватися з однолітками та набували певного соціального досвіду”, – пояснила освітянка.

За словами практичної психологині метросадочка Оксани Каленик, найскладнішим для дошкільнят є період адаптації, адже до відвідування закладу вони весь час перебували з батьками. Тому на цьому етапі в підземному ЗДО особливу увагу приділяють тактильним іграм та іграми для зняття напруження.

“Минулого року, коли, наприклад, уночі в місті були вибухи, діти вранці приходили й ділилися своїми переживаннями. У цей момент важливо їх вислухати. У деяких дітей тато знаходиться у війську, вони теж про це говорять, переживають за нього. Ми також спілкуємося з батьками, відповідаємо на їхні запити й допомагаємо з адаптацією”, – додала психологиня.

Водночас батьки вихованців метросадочка розповіли журналістам, що вважають заклад одним із найбезпечніших місць у Харкові, де можна спокійно залишити дитину.

“Ми дуже раділи, коли з’явилася така можливість для доньки. Сподіваємося потрапити й у метрошколу. Донечка тривожно почувається вдома іноді (коли тривога чи чутно вибухи). Тут вона нічого з цього не чує й може повноцінно навчатися”, – розповіла Катерина Сивакова, мама 5-річної Вероніки.

Читайте також: “50 найкращих педагогів дошкілля: відомі імена номінантів премії Global Teacher Prize Ukraine 2024”.

Титульне фото й фото в тексті: авторка – Дар’я Левченко, “Ґвара Медіа”


Обговорення