Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

3 Квітня 2024

У Харкові готуються до відкриття першої підземної школи: як вона виглядає

В Індустріальному районі Харкова завершили будівництво першої в Україні підземної школи. Розпочати навчання в закладі освіти учні й учениці зможуть вже найближчим часом. Наразі тривають останні приготування перед відкриттям.

Про це повідомив мер міста Ігор Терехов, передає портал “Суспільне”.

Для проведення уроків у школі з дотриманням усіх безпекових вимог обладнали 20 класних кімнат. Загалом, навчатися в закладі освіти, за словами Ігоря Терехова, у дві зміни зможуть 900 учнів і учениць.

Крім того, він зазначив, що вже найближчим часом підземну школу відвідуватимуть 600 дітей. А на наступний навчальний рік в закладі освіти майже закінчили набір учнів і учениць.

“У найкоротші терміни ми отримаємо всі дозволи й почнемо працювати. Плануємо також продовжити будівництво таких шкіл в інших районах міста, аби забезпечити усім нашим дітям рівний доступ до якісної та, що найважливіше, безпечної освіти”, – зауважив мер Харкова.

Щодо того, чи витримає конструкція ймовірні удари російських ракет, Ігор Терехов відповів, що це питання краще ставити військовим:

“Є умови, за якими тут усе зроблено. Жодного відхилення від цих умов, які ми отримали за новітніми параметрами на час війни, не було”.

За його словами, загалом, на будівництво підземної школи витратили 58,8 мільйона гривень.

Перша підземна школа у Харкові

Раніше ми розповідали, що на Сумщині хочуть збудувати підземну школу.

Титульне фото й фото в тексті: міський голова Харкова Ігор Терехов


Обговорення