Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

21 Липня 2023

У Харкові розглядають можливість навчати дітей у метро

У Харкові серед варіантів відновлення очного навчання розглядають можливість проводити уроки для учнів молодших класів у метро.

Про це повідомив речник Харківської міської ради Юрій Сидоренко.

7 липня Рада оборони Харківщини дала дозвіл відновити офлайн-навчання в закладах освіти, якщо там є захисні споруди, які відповідають нормам ДБН. Після огляду 120 таких приміщень у регіоні рятувальники визнали придатними до використання лише 82, 7 із яких розташовані в обласному центрі.

Як розповіла під час брифінгу керівниця міського департаменту освіти Ольга Деменко, частина міських шкіл має найпростіші укриття, однак за рішенням Ради оборони їх не можна використовувати для навчання.

Тому серед варіантів, які розглядає міська влада для впровадження комбінованого навчання, є й проведення уроків для учнів молодшої школи в приміщеннях метро.

Всі ж ми розуміємо, що в метрополітені є приміщення, у яких можна спробувати це організувати. Але це – лише один із варіантів, над яким зараз працюють і в Департаменті освіти й у відповідному КП”, зазначив речник Харківської міської ради Юрій Сидоренко.

Остаточне рішення щодо того, як навчатимуться школярі міста з вересня, міська влада поки не ухвалила.

Раніше ми писали, що у Волинській області батьки допомагають школі облаштувати укриття для повернення до офлайн-навчання.

Титульне фото: metro.kharkov.ua.


Обговорення