Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

5 Травня 2023

У Хмельницькій області суд оштрафував матір на 2 200 гривень, бо її син показував вчителю непристойні жести

Старокостянтинівський районний суд оштрафував незаміжню матір за невиконання обов’язків щодо виховання дітей, зокрема, за те, що її син показував непристойні жести.

Про це повідомляє Hromadske із посиланням на постанову суду від 11 квітня.

23 березня учень на уроці хімії демонстрував непристойні жести в бік учителя в присутності учнів 7 класу під час контрольної роботи. Такі дії хлопець вчиняв неодноразово.

Суд розглянув пояснення вчителя географії Старокостянтинівської школи, який розповів, що учень систематично порушує дисципліну під час навчання. Учителька історії також додала, що хлопець не реагує на зауваження.

Матір зобов’язувалася провести із сином бесіду для виправлення його поведінки. До цього жінку вже притягували до адміністративної відповідальності за невиконання обов’язків щодо виховання дітей – щодо доньки, яка втекла з дому в невідомому напрямку.

На судовому засіданні жінка розкаялася у вчиненому. Суд визнав матір винною за ч. 2 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. На неї наклали штраф — 1 700 грн – і стягнули на користь держави понад 500 грн судового збору.

Читайте також: “Обов’язки батьків і дітей щодо здобуття шкільної освіти в Україні – Служба освітнього омбудсмена”.

Фото: ДМ Суспільного


Обговорення