Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

11 Вересня 2017

У КМДА застерігають батьків від купівлі мийних засобів для шкіл

Щоб припинити збір коштів з батьків на потреби навчальних закладів, у 2017 році в бюджеті Києва на побутові та господарські потреби передбачено 109,7 мільйонів гривень.

Про це повідомила прес-служба КМДА, передає Вечірній Київ.

Згідно з повідомленням, станом на 1 серпня освоєно 23 мільйонів гривень, що становить 21% від загальної суми.

На один загальноосвітній навчальний заклад на побутові та господарські витрати (мийні засоби, інвентар для прибирання тощо — ред.) передбачено приблизно 109,4 тисячі гривень, на дошкільний навчальний заклад — 86,9 тисяч гривень, на позашкільний навчальний заклад — 102,3 тисячі гривень та на професійно-технічний навчальний заклад — 147,6 тисяч гривень.

Також щоб запобігти примусовій благочинності у навчальних закладах, Департамент освіти і науки, молоді та спорту КМДА видавав два накази. Це наказ від 17.10. 2013 № 791 “Про дотримання навчальними закладами міста Києва законодавства під час надходження позабюджетних коштів” і від 01.03.2016 № 138-к “Про дотримання вимог законодавства України щодо доступності і безоплатності освіти”.

Ці накази забороняють працівникам навчальних закладів збирати кошти, матеріальні цінності та втручатися в діяльність благодійних фондів.

Детальнішу інформацію про те, скільки коштів отримала кожна школа і що їй було закуплено, можна на “Освітній карті Києва“.

Фото: автор — [email protected], Depositphotos


Обговорення