Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

13 Жовтня 2020

У Києві школам рекомендують розпочати канікули 21 жовтня

Столична влада надіслала директорам шкіл рекомендації, щоби розпочати осінні канікули з 21 жовтня.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко 12 жовтня, передає сайт освітнього департаменту столиці.

“Школи сьогодні можуть розробляти окремі плани навчання. І заздалегідь планувати розклад канікул. Але. Місто вже надіслало рекомендації керівникам навчальних закладів про те, щоби розпочати осінні канікули раніше – з 21 жовтня. Запропонував таке рішення Департамент освіти і науки з урахуванням рекомендацій Міністерства освіти для запобігання поширенню вірусу.

А також – для створення безпечних умов проведення місцевих виборів. Адже здебільшого виборчі дільниці розташовані саме в навчальних закладах. За парти після канікул школярі мають повернутись 29 жовтня, – повідомив Віталій Кличко.

Від додав, що все залежатиме від епідеміологічної ситуації у місті, не виключаючи, що через її погіршення учнів можуть перевести на дистанційне навчання раніше.

На сьогодні в місті закриті на карантин 4 школи – через випадки захворювання серед учителів. Дві школи в Печерському районі, одна в Оболонському і одна в Подільському. На жаль, зростає кількість класів, що відправили на самоізоляцію через хворобу учнів. Сьогодні на дистанційному навчанні загалом 502 класи в 188-ми школах, – повідомив Кличко.

У Києві на коронавірус хворіють 480 учнів та 359 педагогів.

У дитячих садочках теж спостерігається зростання захворюваності. Через виявлені випадки вірусу тимчасово закрили 67 груп у 58-ми закладах дошкільної освіти, два садки на карантині. Наповнюваність дитсадків столиці – понад 54%.

Нагадаємо, МОН рекомендувало школам розпочати канікули 15 жовтня.

За даними т.в.о. міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, в Україні на самоізоляції перебувають майже 110 тисяч учнів та 4700 класів.

Фото: автор – archideaphoto, Depositphotos


Обговорення