Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

4 Листопада 2020

У Києві вчителям пропонують вести е-щоденник фізичного та психологічного здоров’я учнів

Очільниця освітнього департаменту столиці Олена Фіданян пропонує вчителям завести електронний щоденник фізичного та психологічного здоров’я учнів.

Про це вона написала на своїй fb-сторінці.

“За наявними показниками більшість шкіл протягом першої чверті застосовували різні форми (змішану, дистанційну…) організації навчання. Наше освітянське життя у такому форматі триватиме, допоки не буде вирішеним питання, як подолати COVID-19. Отже, питання навантаження на дитину (урочне, обсяг домашніх завдань) необхідно більш жорстко контролювати, – зазначила очільниця департаменту.

Вона переконана, що такий контроль мають вести вчителі: “Як це можна зробити? Є такі поняття – “самоконтроль” та “колективна відповідальність”. Наша пропозиція, що була озвучена директорам шкіл напередодні початку ІІ чверті, має такий вигляд: ми пропонуємо впровадити вчительський е-щоденник самоконтролю та колективної відповідальності за психологічне та фізичне здоров’я дітей. Для початку нам достатньо наявної нормативки”.

Фіданян пропонує вчителям-предметникам виміряти, на скільки часу вони навантажили учнів “домашкою”. Звести згодом дані усіх вчителів має класний керівник.

“Усі, хто багато років щоденно вчить дитину, оцінить не рівень її знань з предмету, а її психологічний комфорт. Чи має вона хоча б годинку на відпочинок?! А зрештою, дамо (спочатку для себе) відповідь на запитання: що таке “домашка”? Це тренування мозку, чи це вирок для дитини?”, – додала вона. 

Усі ілюстрації: FB/Olena Fidanian


Обговорення