Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Квітня 2023

У Києві відкрили виставку про російську пропаганду – школи можуть провести її у себе

З 24 квітня до 24 травня на станції метро Золоті ворота” можна відвідати інтерактивну виставку Справжні причини війни, або як працює російська пропаганда”. Також заклади освіти матимуть змогу розмістити виставку в себе.

Про це “НУШ” повідомили організатори виставки.

Вона розроблена спеціально для протидії російській пропаганді. Її мета – підвищити рівень обізнаності й медіаграмотності в суспільстві. Після презентації в метро “Золоті ворота” виставку планують провести у 5 000 шкіл і громадських інституцій в Україні й іще 20 країнах світу.

Виставка поєднує знайомий усім формат постерів з новітніми технологіями, завдяки чому всі переваги 3D, AR та VR-досвіду можуть бути доступні без спеціальної техніки.

При цьому XR-виставка дуже проста в організації. Для її проведення у своїй організації чи установі потрібно:

  • залишити заявку на сайті edAR.app (форма заявки тут);
  • роздрукувати постери;
  • розмістити роздруковані постери в доступному для відвідувачів місці, де є мобільний інтернет;
  • завантажити додаток edAR з AppStore чи PlayMarket;
  • навести смартфон на постери;
  • досліджувати виставку в зручному темпі українською чи англійською мовами.

ХR-виставка докладно пояснює, як побудована система російської пропаганди, розвінчує відомі фейки й маніпуляції, що роками працюють проти України, і головне – показує, до чого це може призвести на прикладах російсько-української війни.

Як зчитувати інформацію з постерів за допомогою смартфона

Довідково:

Виставку розробила команда ГО “Європейський Інститут Чорнобиля” у партнерстві з  Альоною Романюк (ініціатива “НотаЄнота”) в межах проєкту “Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства”, що впроваджує ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу, за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики і за підтримки КП “Київський метрополітен”.

Читайте також: “У росії презентували підручник, у якому “розкривають причини СВО” й описують “масовий волонтерський рух” у рф”.

Фото: ГО “Європейський Інститут Чорнобиля”


Обговорення