Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Січня 2024

У Києві відкриють фотовиставку в пам’ять про поета й воїна Максима Кривцова

Освітян, учнів і їхніх батьків запрошують відвідати фотовиставку “Далі: Я поверну собі своє життя”, яка присвячена загиблому воїну й поету Максиму “Далі” Кривцову.

Про це повідомили на офіційній сторінці події у Facebook.

Максим “Далі” Кривцов, український поет, фотограф і військовослужбовець, загинув на фронті 7 січня 2024 року разом зі своїм рудим котом. Як зазначають організатори виставки, ідея її проведення з’явилася в Максима в грудні, однак він так і не зміг реалізувати задум.

Офіційне відкриття виставки відбудеться 22 січня о 18:30 у День народження автора. Відвідати її всі охочі зможуть до 3 лютого 2024 року в Києві за адресою: вулиця Терещенківська, 17 Б, Squat 17b. Вхід вільний.

“22 січня Максим мав святкувати день народження – на нулі чи в колі близьких. Хоч росія забрала його життя, але друг “Далі” мав те, що неможливо вбити. Рукописи й світлини, відскановані знімки, переписані руками й опубліковані в соцмережах, перечитані уважними очима вірші на сторінках книги. Весь цей доробок промовляє: “Я поверну собі своє життя””, – ділиться кураторка виставки Дар’я Криж.

На виставці будуть представлені 24 фотороботи Максима Кривцова, доповнені його поезіями. Крім того, під час події присутні зможуть послухати вірші зі збірки “Вірші з бійниці”, які читатимуть друзі воїна.

Відвідувачі зможуть придбати будь-яку з робіт поета, а також листівки з ілюстраціями українських художників і художниць Усі виручені кошти організатори передадуть на збереження пам’яті про Максима Кривцова.

Читайте також: Чому мобілізованим педагогам більше не сплачуватимуть зарплату за основним місцем роботи (у закладі освіти) – коментар МОН”.

Титульне фото: Facebоok, “Далі: Я поверну собі своє життя”


Обговорення