Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

28 Липня 2023

У Львові хочуть заборонити учням користуватися мобільними телефонами

У Львові хочуть заборонити використання мобільних телефонів під час навчального процесу.

Про це повідомив керівник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк.

“Так є в багатьох школах за кордоном, так є в багатьох приватних школах (…) І всі навчальні заклади, які це впровадили, наводять багато переваг такої ініціативи”, - зазначив посадовець.

На думку Андрія Закалюка, ініціатива, яку планують ввести з 1 вересня, має багато переваг. До того ж, під час самого процесу навчання школярі рідко користуються телефоном.

“Однак, якщо така потреба виникне, її теж можна буде реалізувати (…) Ми розуміємо, що є переживання батьків, коли повітряна тривога, як буде дитина без мобільного телефона. Але в школі завжди є людина, яка відповідає за дітей. Ви завжди можете сконтактувати з класним керівником, з директором, із заступником директора… Вони відкриті до батьківської спільноти. Діти будуть у безпеці”, – додав він.

Управління освіти в Львові разом із керівництвом шкіл і педагогами мають найближчим часом обговорити та напрацювати механізми й логістику впровадження заборони використання мобільних телефонів для учнів.

Нещодавно з закликом обмежити використання учнями гаджетів виступили в ЮНЕСКО, адже згідно проведених досліджень, мобільні телефони заважають процесу навчання та сприяють проявам кібербулінгу серед дітей.

Втім, таке рішення місцевої влади викликало бурхливе обговорення в батьківських спільнотах. Зокрема, співголова ГО “Батьки SOS” Олена Парфьонова на сторінці спільноти в Facebook зазначила, що заборона користуватися телефонами з 1 вересня позбавить учнів можливості фіксувати порушення їхніх прав – у тому числі проявів булінгу в закладах освіти. “Немає відеодоказу – немає проблеми. І не треба реагувати на булінг, бо його не існує”, – написала Олена.

Читайте також: “Заступників директорів шкіл запрошують на безплатний вебінар перед початком нового навчального року”.

Титульне фото: depositphotos.com.


Обговорення