Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

20 Грудня 2022

У Маріуполі лишається понад 11 тисяч дітей шкільного віку

За розрахунками Маріупольської міської ради, у місті могло лишатися від 10 до 15 тисяч дітей. Однак нещодавно з’явився доступ до точніших даних. 

Про це повідомляє радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко. Він посилається документ окупантів, які вдалося здобути руху Маріуполь. Спротив.

Відповідно до цього документу, зараз у Маріуполі 11 022 дитини шкільного віку. Загальна кількість людей у місті, за оцінками міськради, становить близько 120 тис. станом на 1 грудня 2022 року.

Таблиця дозволяє простежити й щільність розселення людей у Маріуполі: найбільше їх у Лівобережному та Центральному районах.

На думку Андрющенка, окупаційна адміністрація завищує кількість людей в офіційних документах майже удвічі, щоб різницю у фінансуванні використати для власного збагачення:

“Для чого – питання риторичне. Це розмір апетитів гауляйтерів на “покласти гроші в карман”. Однак ще раз бачимо, наскількі окупанти забрехались заради пропаганди”.

Також радник мера повідомив, що за весь період окупації 2 804 дитини (відповідно до документів загарбників) “прогнано через російські табори перевиховання під виглядом туризму“.

Читайте також: ““Виховання патріотиZму”: викладачів та учнів в Маріуполі змушують “обшивати” окупантів”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – Prodocdrone, Depositphotos


Обговорення