Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

26 Листопада 2023

У Міносвіти Польщі розповіли, скільки українських дітей навчаються в польських закладах освіти

Понад 286 тисяч українських учнів та студентів станом на листопад 2023 року здобувають освіту в Польщі.

Про це пише 24 канал із посиланням на польське медіа Rzeczpospolita.

За даними місцевого Міністерства освіти й науки, приблизно 183 тисячі українських здобувачів освіти приїхали в країну як біженці, ще понад 103 тисячі перебували в Польщі до повномасштабного вторгнення.

Загалом із понад 1,7 мільйона громадян України, які мають статус біженців у Польщі, 35,8 % становлять особи віком до 18 років.

Місцеві школи відвідує майже 113 тисяч дітей із таким статусом, а у вишах навчається понад 11 000 українських студентів-біженців. Також, як розповіли в місцевому міністерстві, із 42,5 тисяч українських дітей у польських дитсадках 28 тисяч мають тимчасовий захист у Польщі.

Водночас повідомляється, що цього навчального року в польських навчальних закладах кількість дітей з України зросла на 6 500 осіб.

Українські учні також відвідують школи мистецтв (427 учнів), балету (61) та музики (285). Майже кожна третя українська дитина, яка приїхала до Польщі після початку повномасштабної війни, користується додатковими безплатними уроками польської мови (66 834 дітей).

Експерти наголошують, що все ж є частина українських учнів, які не інтегрувались у місцеву систему освіти. Відтак 170–200 тисяч українських дітей не відвідують польські школи, пише 24 канал.

Раніше “Нова українська школа” розповідала про те, що школи та органи місцевого самоврядування Польщі перевірятимуть, чи навчаються діти з України в польських школах.

Фото: PAP/Marcin Obara, Rzeczpospolita


Обговорення