Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

15 Листопада 2023

У Мінреінтеграції пропонують продовжити виплати переселенцям у регіонах, де не працюють дитячі садочки

Міністерка реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук пропонує продовжити виплати переселенцям із малолітніми дітьми у регіонах, де не працюють заклади дошкільної освіти, адже через це батьки не можуть влаштуватися на роботу.

Про це повідомило Міністерство реінтеграції.

Ірина Верещук зазначила, що на “гарячі лінії” телефонують жінки-ВПО і розповідають, що не можуть вийти на роботу, адже мають дітей дошкільного віку, а в регіоні, де вони мешкають, не працюють дитячі садочки.

“Тому їх турбує, чи будуть продовжені виплати. Йдеться про щомісячну державну допомогу на проживання, яка становить 3 тисячі гривень особам з інвалідністю й дітям і 2 тисячі гривень для всіх інших внутрішньо переміщених осіб”, – написали в Мінреінтеграції.

У міністерстві також розповіли, що Ірина Верещук підняла це питання на засіданні Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод ВПО. Зокрема, посадовиця запропонувла розширити перелік категорій незахищених верств населення, яким будуть продовжені виплати ВПО ще на пів року (перелік закріплений Постановою Кабінету Міністрів №332).

Читайте також: Освітній бюджет 2024 – 171,2 мільярда гривень: на що підуть кошти”.

Титульне фото: Мінреінтеграції


Обговорення