Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

30 Січня 2018

У МОН пообіцяли профінансувати шкільні олімпіади для 8–11 класів

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич заявила, що міністерство знайшло гроші на фінансування шкільних олімпіад для 8–11 класів, передбачених відповідним наказом.

Про це вона сказала на конференції з нагоди запуску програми “Демократична школа: підтримка освітніх реформ в Україні”.

Для прихильників олімпіад скажу, що ми знайшли ці гроші і профінансуємо олімпіади <…> Шкільні олімпіади мають бути, бо це змагальність. Але це не має бути критерієм оцінки якості роботи школи. Платні конкурси – це виключно побажання конкретної особи. Тому що вона дає добровільну згоду, через яку ще й повинна заплатити гроші“, – зазначила Гриневич.

На її думку, скасовувати шкільні олімпіади зарано, тому потрібно зробити їх ефективнішими та цікавішими.

Раніше міністр на своїй сторінці у Facebook висловилась за фінансування олімпіад для 8-х та 9-х класів.

Моя позиція – вони мають фінансуватися. Є наказ МОН, де прописано, які саме олімпіади мають проводитись. На кожну олімпіаду ми маємо знайти гроші.

Зрештою, якщо потрібно підготувати олімпіадника міжнародного рівня, починати у 10 класі пізно. Загалом потрібно додаткових 630 тисяч гривень. Зараз ми маємо підтримку уряду, оскільки освіта є пріоритетом, і впевнена, що ми зможемо знайти потрібні кошти“, – запевнила Гриневич.

Також вона зазначила, що в найближчі дні оновлять інформацію про державне фінансування передбачених наказом МОН олімпіад для 8–11 класів. Відповідну інформацію мають оприлюднити на сайті міністерства.

Нагадаємо, кафедра нової та новітньої історії зарубіжних країн Київського університету Шевченка проводить дві олімпіади з історії Латинської Америки та Ісламського Сходу для учнів 10–11 класів.

“Нова українська школа”

Фото: автор – ArturVerkhovetskiy, Depositphotos


Обговорення