Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

8 Вересня 2020

У МОН просять потерпіти із карантинним харчуванням у школах

Батьки обурюються через карантинне харчування у школах.

Заступниця міністра освіти і науки Любомира Мандзій на своїй fb-сторінці попросила батьків потерпіти із карантинним харчуванням у школах.

Дорогі батьки, знаю, що з початком нового навчального року ви невдоволені тим, як харчуються ваші діти у шкільних їдальнях. Розумію, що тих “сніданків” для учнів початкової школи, які порційно фасуються в разову упаковку, недостатньо для повноцінного сніданку. Але в умовах пандемії організація шкільного харчування потребує інших підходів. Саме тому це вимушені дії на час, поки у країні діють карантинні обмеження, – написала Мандзій.

Вона також наголосила, що “в жодному випадку це не заміна гарячого харчування” і школи повернуться до звичних обідів та сніданків після завершення карантину.

“Прошу засновників закладів освіти, директорів шкіл спільно з Держпродспоживслужбою контролювати процес та докласти всіх зусиль, щоб харчування для учнів у школі було організоване з урахуванням усіх протиепідемічних заходів”, – звернулась заступниця міністра.

Водночас, у коментарях до допису діляться фото шкільного харчування дітей:

Сніданок активної дитини в НВК 293, Київ. “Годує” КП “Зеніт”.

Як Ви вважаєте, таке взагалі можливо їсти дітям? Чи батьки, як цербери, повинні стояти і контролювати! Більше ймовірно зайнятися нічим! Де Ваш контроль?

1 клас. Отаке дають через день. В день, коли їдять в їдальні, їм дається 10 хвилин, щоб прийти, поїсти і піти. За 10 хвилин навіть дорослі не з’їдають.

Нагадаємо, через пандемію COVID-19 у школах ввели карантинні заходи щодо харчування. Із ними можна ознайомитись в постанові головного санітарного лікаря країни.

Усі фото взяті із коментарів до допису Любомири Мандзій

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber, а також Telegram для учнів


Обговорення