Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

24 Січня 2019

У МОН розповіли, чи будуть відкритими результати сертифікації вчителів

Результати сертифікації вчителів поки що будуть закритими.

Про це розповів державний експерт експертної групи з питань координації політики Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Олександр Сич в ефірі телеканалу Київ.

Поки що [ця інформація], звичайно, закрита. Детальна інформація про проходження того чи іншого етапу буде в персональному кабінеті учасника сертифікації. І навіть якщо сталося так, що вчитель не подолав поріг, то він матиме аналіз того, з чим впорався, а з чим – ні”, – розповів Сич.

Він також зазначив, що сертифікація покаже вчителям, яких знань їм найбільше бракує. І якщо, наприклад, педагог побачить, що йому треба посилити знання з вікової психології, то він зможе шукати таку можливість під час підвищення кваліфікації.

Окрім того, Сич наголосив, що жодних санкцій в разі неуспішного проходження сертифікації бути не може. Це прописано у самому положенні про сертифікацію.

Нагадаємо, 15 січня розпочалась реєстрація на пілотну сертифікацію вчителів, яка триватиме до 1 лютого включно. Детальну інструкцію, як пройти реєстрацію, дивіться за цим посиланням.

Раніше уряд опублікував положення про сертифікацію вчителів.

До того ж, Державна служба якості освіти попросила долучатися до розроблення документів, які допомагатимуть експертам оцінювати вчителя під час сертифікації.

МОН затвердило програму незалежного тестування фахових знань та умінь вчителів початкової школи під час проходження сертифікації.

“Нова українська школа”

Фото: Pixabay


Обговорення