Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

23 Серпня 2019

У МОН створили сектор з національно-патріотичного виховання та громадянської освіти

У директораті інклюзивної та позашкільної освіти МОН створили сектор з національно-патріотичного виховання та громадянської освіти. Відповідний наказ підписала Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Про це йдеться на сайті МОН.

Фахівці сектору працюватимуть зі сферою національно-патріотичного виховання та громадянської освіти, готуватимуть необхідні документи, будуть залучені до експертизи програм, науково-методичної літератури, координуватимуть роботу Державного центру національно-патріотичного виховання, взаємодіятимуть із громадськістю тощо.

“Концепція Нова українська школа передбачає, що сфера освіти має виховувати особистість, патріота, інноватора. Патріота в сенсі людину, що має власну активну позицію, діє згідно з морально-етичними принципами і здатна приймати відповідальні рішення, поважати гідність і права інших людей”, йдеться на сайті МОН.

Також генеральна директорка Директорату інклюзивної та позашкільної освіти МОН Валентина Хіврич зазначила, що національно-патріотичне виховання має наскрізно проходити через все навчання – і в системі шкільної освіти, і позашкільної.

У МОН вже оголосили конкурс на зайняття посади керівника сектору. Документи від претендентів прийматимуть до 6 вересня 2019 року.

Концепцію національно-патріотичного виховання в системі освіти України можна почитати тут.

Читайте також про те, навіщо дітям досвід волонтерства.

Фото: автор – petrograd99, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення