Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

9 Вересня 2021

У МОЗ радять батькам стежити за вакцинацією вчителів через педради, в які ті не входять

У Міністерстві охорони здоров’я радять батькам контролювати питання вакцинації вчителів у школах.

Це заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв’ю.

Це потрібно для того, щоби школи змогли працювати за посилених карантинних обмежень, тоді охоплення щеплень має становити не менше 80% педагогів. Кузін радить контролювати рівень вакцинації на педагогічних радах.

“Батьки повинні ініціювати розгляд цього питання (вакцинації вчителів, – ред.) на батьківських зборах або на педагогічних радах… батьки можуть проактивно ініціювати і трошки прискорювати ці речі“, – заявив Кузін.

За словами санлікаря, батьки входять у педагогічні, тому їм варто порушувати питання вакцинації педагогів і постійно моніторити рівень охоплення персоналу навчального закладу.

“…Форсувати цей процес саме на педагогічних радах, тому що це керівний орган навчального закладу. Це, напевно, єдиний механізм, який можна проактивно використовувати”, – додав Кузін.

Для популяризації вакцинації Кузін також пропонує батькам вести роз’яснювальну роботу, показувати власний приклад або ж вести персональні переговори з керівником закладу освіти. Він зазначив, що в деяких регіонах батьки власним прикладом стимулюють учителів вакцинуватися: вони приходять в школу і пояснюють учителям користь і безпеку вакцин.

Зазначимо, що стаття 55. Закону “Про освіту” зазначає, що батьки здобувачів освіти мають право брати участь у громадському самоврядуванні закладу освіти, зокрема обирати й бути обраними до органів громадського самоврядування закладу освіти.

Проте, педагогічна рада – це колегіальний орган управління закладу загальної середньої освіти, а не самоврядування, тож батьки не можуть входити в її склад, але вона може розглядати звернення батьків на своїх засіданнях.

Окрім цього, Кузін сказав, що великий вплив має керівник закладу освіти. Тому він теж має  “власним прикладом показати, що вакцинація є безпечною і що вакцинуватися треба”

Раніше ми писали, що для роботи шкіл в жовтій зоні, можливо, буде достатньо однієї дози вакцини.

Фото: автор – Rawpixel, Depositphotos


Обговорення