Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

20 Червня 2024

У “Мрії” з’явився власний сайт: які функції та інформація доступні на порталі

Міністерство цифрової трансформації та Міністерство освіти і науки запустили сайт державного освітнього проєкту “Мрія”. На порталі зібрали корисну інформацію для дітей, батьків і вчителів, а також відповіді на найпоширеніші питання про застосунок.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Перейти на сайт і ознайомитися з його функціоналом можна за посиланням.

Портал містить 6 розділів:

  1. “Для батьків”;
  2. “Для дітей”;
  3. “Для вчителів”;
  4. “Безпека”;
  5. “Партнерам”;
  6. “Талантам”.

На сайті користувачі й користувачки знайдуть докладну інформацію про розділи й функції, які будуть у додатку “Мрія”, зокрема, про журнал, чати, план дня тощо.

На порталі також розповіли, звідки в “Мрії” інформація про вчителів та учнів. Так, застосунок отримує дані, зокрема, з центральної бази даних програмно-апаратного комплексу “Автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту” та/або електронних освітніх інформаційних систем.

До того ж, на порталі йдеться про те, що “Мрія” хоч і створює таку ж функціональну базу, яку вже мають інші освітні системи, але в більш зручному, доступному та зрозумілому для всіх користувачів вигляді.

Зокрема, головними перевагами “Мрії” є:

  • те, що система та її підтримка абсолютно безплатні для всіх шкіл назавжди;
  • “Мрія ID” цифровий освітній документ, який містить фото дитини, дату народження, інформацію про заклад освіти та клас;
  • велика бібліотека контенту;
  • зручний та інтуїтивний дизайн застосунку і його веб-версії;
  • інтеграція з державним реєстром МОН.

Заклади освіти, що хочуть впроваджувати “Мрію” у свій освітній процес, можуть заповнити спеціальну форму в окремому вікні на порталі.

Крім того, фахівці, які бажають доєднатися до освітнього проєкту можуть подати заявки на одну з вакансій або залишити дані про свою спеціалізацію.

Стати партнерами проєкту також запрошують:

  • технологічні компанії;
  • освітні проєкти та програми;
  • контентні платформи
  • усіх, хто прагне надихати українців на навчання і розвиток.

“Знаходьте вакансії, ставайте партнерами й будьте частиною важливих для країни освітніх змін. Усе про Мрію, яка стає реальністю, тепер під рукою”, додав Михайло Федоров.

Раніше міністр цифрової трансформації розповів нові деталі про “Мрію”: етапи “виходу у світ” та корисні функції для вчителів, учнів і батьків. Матеріал доступний тут.

Титульне фото – “НУШ”; зображення в тексті – скриншоти з сайту


Обговорення