Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

26 Лютого 2024

У Полтаві підлітків навчають керувати квадрокоптерами

У Полтаві школярів і школярок безплатно вчать керувати дронами. Заняття відбуваються двічі на тиждень – у будні та вихідні.

Про це розповів керівник гуртка Олександр Саковець, передає “Суспільне”.

Гурток з керування безпілотними літальними апаратами організовують з осені 2023 року. Крім навичок управління дронами, під час занять учні й учениці вивчають принцип їхньої роботи, а також технічні основи створення та ремонту безпілотників. Наразі діє дві групи по 15 дітей віком від 10 до 18 років.

Як зазначив Олександр Саковець, навчання школярів і школярок починається з опанування симулятора, після чого вони переходять до керування справжніми дронами.

“Здебільшого це квадрокоптери, також будемо займатися літаковими БпЛА у майбутньому”, – додав він.

Обладнання для проведення занять гуртківців придбали коштом обласного бюджету. Крім того, за словами Олександра Саковця, під час навчання використовують його власне обладнання. А деякі квадрокоптери гуртку навіть дарують.

“Ось подарували зламаний дрон і хлопці вчаться його ремонтувати, вивчають його будову. … У нас є FPV-дрони та DJI mini, на яких ми вчимося літати на вулиці”, – розповів він.

Учні гуртка переконані, що в майбутньому для багатьох професій знадобляться навички керування дронами, тому гуртківці вирішили заздалегідь навчитися працювати з такою технікою.

Раніше ми розповідали, що житомирські школярі зібрали 74 тисячі гривень і купили розвідувальний дрон для ЗСУ.

Титульне фото й фото в тексті: “Суспільне Полтава”


Обговорення