Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Липня 2021

У прифронтовому селі на Донеччині розформовують школу – чи будуть діти вчитися у зоні обстрілів

Діти з розформованої школи в селі Георгіївка Покровського району Донецької області можуть вибрати між трьома школами поблизу.

Про це нам повідомили в управлінні освіти Мар’їнської військово-цивільної адміністрації.

Раніше у fb-групі Батьки SOS з’явилася інформація про те, що школу в селі Георгіївка на Донеччині збираються ліквідувати, а її учнів безальтернативно скерувати навчатися в сусідню Мар’їнку, яка перебуває в зоні обстрілів в районі проведення ООС.

“Нова українська школа” взяла коментар у начальниці відділу освіти, культури, молоді та спорту Мар’їнської міської військово-цивільної адміністрації Людмили Панченко.

Вона повідомила, що батьки мають вибір із трьох шкіл, куди можуть їздити на навчання їхні діти. Серед них – дві школи в місті Мар’їнка та одна в сусідньому селі Максимільянівка. Перші дві перебувають у зоні обстрілу, друга – поза її межами. Чиновниця зазначила, що серед батьків є прихильники як шкіл у Мар’їнці, так і в Максимільянівці. Вона припускає, що батьки хочуть вчити дітей у школах, які перебувають в зоні обстрілу, оскільки ці заклади кращі.

Скріншот карти зони ООС з сайту Liveuamap

“У нас є вісім шкільних автобусів, у нас будуть працевлаштовані всі працівники, усі вчителі, усі будуть підвозитися шкільними автобусами”, – сказала Панченко.

За її словами, школу І-ІІ ступенів у Георгіївці закривають через брак коштів на її утримання. Питання вибору нової школи для дітей із Георгіївки планують вирішити на місцевій громадській платформі (збори), яка відбудеться 29 липня.

Раніше ми писали, що положення про освітній округ і опорний заклад узгодили з законодавством.

“Нова українська школа”

Фото: автор – norenko.a.v, Depositphotos


Обговорення