Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

15 Серпня 2022

У школі мають працювати фахівці із безпеки – вже розпочалося навчання

У Національній академії внутрішніх справ розпочалося навчання спеціалістів із безпеки в освітньому середовищі в межах пілотного проєкту “Вихователь безпеки”.

Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ.

Вихователь безпеки — це цивільна особа, яка пройде відбір і навчання. Його основне завдання — виявляти та припиняти правопорушення у навчальному закладі, брати участь у превентивних заходах і вносити пропозиції, щоби посилювати безпечний освітній простір.

У МВС запевняють, що проєкт дасть змогу побудувати для дітей середовище, вільне від булінгу, наркотиків і насильства. До того ж фахівці із безпеки стануть комунікаторами між органами місцевого самоврядування, територіальними підрозділами НПУ та ДСНС, органами освіти та науки, учнівською та батьківською громадами.

За словами заступниці міністра внутрішніх справ Катерини Павліченко, в реалізації цього проєкту вже беруть участь представники 16 територіальних громад із 9 областей України.

15 серпня розпочато підготовку 17 кандидатів на посаду “Вихователя безпеки”. Програма навчального курсу передбачає два тижні очного навчання й онлайн-заняття. Проводити їх будуть викладачі з НАВС, ДСНС, Національної поліції та системи Міносвіти.

Фахівці пілотного проєкту готуються до роботи в 49 школах 16 громад по всій Україні.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: Департамент комунікації МВС України


Обговорення