Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

28 Жовтня 2017

У ста пілотних школах викладатимуть за методикою LEGO

У ста пілотних школах викладатимуть за методикою LEGO, а також тренери The LEGO Foundation до кінця року проведуть тренінги для вчителів Нової української школи, які наступного року навчатимуть перші класи за новими методиками.

Про це повідомила прес-служба МОН.

У другому півріччі кожну дитину в експериментальних класах пілотних шкіл мають забезпечити спеціальним набором “Шість цеглинок”. Як пояснює генеральний директор The LEGO Foundation Джон Гудвін, “Шість цеглинок”  це технологія навчання, яка допоможе учням тренувати пам’ять, розвивати моторику і творчо мислити. Через гру вони зможуть навчитися, наприклад, таким умінням як вирішення проблемних завдань.

Ми дуже зацікавлені в співпраці, тому що справді хочемо змінити нашу школу і підхід до навчання. Насамперед, це стосується початкової школи, з якої в наступному навчальному році почнеться реформа і діти підуть в перший клас Нової української школи“,  зазначила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Як зазначає прес-служба МОН, у восьми областях України діє проект “Сприяння освіті”, в якому The LEGO Foundation забезпечує дошкільні навчальні заклади та початкові школи ігровими наборами, проводить навчання педагогів та надає методичний супровід.

Нагадаємо, вчителі, які візьмуть перші класи в 2018 році, пройдуть очне та дистанційне навчання. Під час віддаленого навчання педагогів ознайомлять з новими методиками викладання, а на очних курсах вчителі зможуть спробувати ці методики на практиці.

Фото: автор – Daniel Cheung, Unsplash


Обговорення