Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

5 Травня 2024

У травні відбудеться другий моніторинг учнів 6 і 8 класів з математики та української мови

Тестування заплановане на 14-24 травня, повідомляє Державна служба якості освіти. Його мета – отримати об’єктивні дані про результати навчання учнів 6 і 8 класів з математики та української мови.

  • Дослідження охопить близько 17 тисяч учнів та учениць. У кожній школі до моніторингу буде долучений клас з паралелі шостих та клас з паралелі восьмих.
  • Вивчатимуться результати навчання учнів та учениць щодо засвоєння ними тем за два роки навчання (5-6 та 7-8 класи відповідно).
  • Для участі в дослідженні 2024 року відібрано 345 шкіл. Репрезентативну вибірку закладів загальної середньої освіти сформував Інститут освітньої аналітики на основі даних щодо шкіл, які працюють в Україні у 2023/2024 навчальному році.

Основний інструмент моніторингу – тестування, матеріали якого розроблені експертами у відповідних сферах: педагогами-практиками, авторами навчальних програм і стандартів. Тестування відбуватиметься на платформі Всеукраїнської школи онлайн.

Дані, які опрацьовуватимуться в ході моніторингу, будуть конфіденційними та оприлюдненими лише в узагальненому вигляді. Результати тестування будуть доступні лише для учня/учениці в особистому кабінеті на платформі ВШО.

Нагадаємо, у травні 2023 року ДСЯО теж проводила загальнодержавне моніторингове дослідження якості освіти в закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану. Другий етап цього дослідження у травня 2024-го та отримані результати дадуть змогу визначити динаміку й тенденції порівняно з минулорічними показниками успішності.

Читайте також: “Українське учнівство має один із найкращих показників стійкості й найбільше піклується про своє здоров’я: результати дослідження”

Фото: ДСЯО


Обговорення