Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

2 Травня 2022

У ВР пропонують скасувати вимогу про 175 навчальних днів і мінімальну та граничну наповнюваність класів

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт про скасування норми про мінімум 175 навчальних днів у році.

Про це повідомила Освіта.ua.

Законопроєкт подав Комітет з питань освіти, науки та інновацій.

Норму про принаймні 175 навчальних днів пропонують скасувати на час дії воєнного стану.

Також депутати пропонують тимчасово скасувати вимогу про мінімальну наповнюваність класів у 5 учнів та максимальну в 30.

Окрім того, не період воєнного стану пропонують скасувати вимогу про громадське обговорення та оприлюднення не менш як за один рік рішення про реорганізацію, зміну типу, ліквідацію закладу загальної середньої освіти в сільській місцевості.

Це пояснюють тим, що внаслідок війни зруйновані чимало закладів освіти. Необхідність оприлюднити рішення про ліквідацію чи реорганізацію закладу освіти за рік може призвести до того, що держава буде довгий час фінансувати заклад, якого вже не існує.

Народні депутати пропонують внести зміни про норму щодо проведення конкурсу на посаду керівника закладу загальної середньої освіти. Зокрема, хочуть передбачити, що засновник державного чи комунального закладу загальної середньої освіти або уповноважений ним орган (посадова особа) має право подовжити дію строкового трудового договору (контракту) без конкурсу, але не більше ніж на шість місяців з дня його припинення чи скасування.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – Maverick_PL, Depositphotos


Обговорення