Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

20 Червня 2024

У Запоріжжі почали будівництво підземної школи

У Запоріжжі стартувало будівництво першої в місті підземної школи, яка стане частиною місцевого “Січового колегіуму”.

Про це розповіли в Запорізькій обласній державній адміністрації.

Роботи з будівництва закладу освіти розпочали півтора тижня тому. Підземна школа буде вже шостою укріпленою будівлею ЗЗСО в області, де навчатимуться школярі й школярки.

Планується, що збудоване укриття вміщатиме 500 учнів і учениць. А у випадку організації навчання у дві зміни, у підземній школі зможуть проводити уроки для тисячі дітей.

“Копаємо котлован, доходимо до відмітки 6,5 метрів під рівнем землі. Далі зробимо підбетонку, гідроізоляцію, після цього буде заливатися нижня плита”, – розповів про деталі спорудження підземної школи головний інженер Максим Гайдай.

За словами голови Запорізької ОДА Івана Федорова, під час будівництва закладу освіти особливу увагу звертатимуть не лише на безпеку конструкції, а й на інтерактивність і “дизайн, що надихатиме”. Це сприятиме бажанню школярів більш охоче відвідувати школу.

У Запорізькій ОДА очікують, що будівництво вдасться завершити в найкоротші терміни й підземна школа при “Січовому колегіумі” буде готова прийняти учнів уже наступного навчального року.

Загалом місцева влада планує у 2024-2025 році створити можливість для 50 тисяч учнів і учениць навчатися офлайн.

Раніше ми розповідали, що на початку квітня у Харкові завершили будівництво першої підземної школи в Україні, яку зможуть відвідувати 900 дітей.

Титульне фото й фото в тексті: Запорізька ОДА


Обговорення