Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

26 Вересня 2023

У Запорізькій області школи самостійно вирішуватимуть, чи проводити заняття під час повітряної тривоги

У Запорізькій області педагогічні ради шкіл самостійно вирішуватимуть, чи продовжувати онлайн-уроки після оголошення повітряної тривоги.

Як зазначили на порталі “Суспільне”, про це під час брифінгу повідомив голова Запорізької ОВА Юрій Малашко та директорка Департаменту освіти і науки ЗОВА Людмила Бухаріна.

Наразі з безпекових поглядів навчання в Запорізькій області відбувається в онлайн-форматі. Однак на час оголошення повітряної тривоги уроки мають бути припинені, аби діти та вчителі могли пройти в укриття.

У ЗОВА зазначають, що погляди батьків щодо цього питання розділилися. Зокрема, на сайті Запорізької міської ради були створені дві петиції, які стосуються онлайн-навчання школярів:

  • петиція №8478, де вимагають заборонити онлайн-навчання під час повітряної тривоги в Запоріжжі;
  • петиція №8474, де просять дозволити вчителям проводити онлайн-уроки під час повітряної тривоги (за це відповідальність на себе візьмуть батьки).

Наразі обидва запити вже набрали необхідну для розгляду кількість голосів.

Через те, що погляди батьків дуже різняться, за словами Людмили Бухаріної, у Запорізькій ОВА зобов’язали керівників і засновників закладів освіти області (відповідно до рішення Ради оборони) опрацювати з батьківською спільнотою алгоритм і порядок участі дітей в освітньому процесі під час оголошення повітряної тривоги, з неухильним дотриманням безпекових умов.

У випадку, якщо батьки нададуть дозвіл на безперервне навчання, у школі на час повітряної тривоги освітній онлайн-процес не зупинятимуть, якщо батьки будуть проти – зупинятимуть.

“Коли діти не на території закладу освіти, не в приміщенні закладу освіти, природно, що за них несуть відповідальність саме батьки. Погоджують вони навчання безперервне чи не погоджують – хай відпрацьовує свій алгоритм кожна школа”, – резюмувала директорка Департаменту освіти і науки ЗОВА.

Ухвалити відповідні рішення заклади освіти мають найближчим часом.

У Запорізькій ОВА також зазначили, що ті діти, які під час тривоги не зможуть підключатися до уроків, опрацьовуватимуть матеріал самостійно.

Крім того, якщо вчителі під час проведення занять перебувають у школі, відповідальність за їхню безпеку несе керівництво закладу освіти, якщо ж педагоги знаходяться поза школою “за замовчуванням вони працюють у безпечних умовах”, – наголосила посадовиця.

Раніше ми розповідали, що вчителів запрошують стати тренерами з креативності.

Титульне фото: “Перший Запорізький”


Обговорення