Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Серпня 2023

У Житомирі старшокласники вивчатимуть керування дронами на уроках “Захист України”

Житомирська міська рада виділила приблизно п’ять мільйонів гривень для закупівлі квадрокоптерів та тренажерів і симуляторів для навчання тактичній медицині на уроках “Захист України”.

Про це повідомило Суспільне з посиланням на директора департаменту освіти Житомирської міської ради Валентина Арендарчука.

Уже з нового 2023–2024 навчального року в кожній школі міста старшокласників навчатимуть керувати дронами. А в десяти опороних школах проходитимуть заняття на трьох видах квадрокоптерів, відмінних за своїми технічними параметрами, як-от висота та дальність польоту.

За даними Суспільного, керуванню дронами й учнів, і вчителів предмету “Захист України” навчатимуть інструктори-військові з відповідним досвідом.

Раніше, як повідомило медіа, у 2022 році шість квадрокоптерів закупив Житомирський міський центр науково-технічної творчості учнівської молоді та ввів управління дронами до програми гуртків.

“Ці дрони недорогі. Це навчальні квадрокоптери, але їх можна використовувати як у приміщенні безпосередньо, так і на вулиці, якщо дозволяє погода. Вони оснащені камерою, яка навіть може розпізнавати обличчя. Дрони можуть управлятися і зі смартфона, і з планшета”, — розповів директор центру Володимир Васьківський.

Читайте також: “Оновлений “Захист України”: як із вересня зміняться уроки в пілотних школах”

Фото: Суспільне


Обговорення