Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Червня 2022

У Житомирі судитимуть учительку, яка назвала війну “спецоперацією”, а звірства в Бучі — “постановними”

В Офісі Генерального прокурора повідомили, що судитимуть учительку з Житомира, яка заперечила збройну агресію Росії та назвала війну в Україні “спецоперацією”, підтримуючи наративи ворога.

Ідеться про вчительку української мови однієї зі шкіл Житомира. Як встановило слідство, під час одного із засідань методичного об’єднання вчителів-мовників вона намагалася переконати колег, що в Україні триває  “військова спецоперація” РФ, а не війна.

До того ж обвинувачена стверджувала, що росіяни “надають допомогу братському українському народові”, а українські ЗМІ дезінформують населення, розповідаючи про наслідки російської окупації у містах і селах. Наприклад, фото звірств окупантів з Бучі вона назвала “постановними сюжетами”.

Фото: ОГП

Досудове розслідування здійснювало районне управління поліції Головного управління Нацполіції в Житомирській області.

“Прокурори Житомирської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевої жительки за фактом публічного заперечення збройної агресії проти України, встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України та публічних закликів до підтримки рішень і дій держави-агресора (ч. 1 ст. 111-1 КК України)”, – пишуть в Офісі Генерального прокурора.

Нагадаємо, що херсонські вчителі відмовляються співпрацювати з окупантами.

Також директорку школи у Волновасі можуть увʼязнити за навчання дітей за російськими програмами.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – AllaSerebrina, Depositphotos


Обговорення