Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

25 Вересня 2020

Учні та батьки не мають давати школі довідку після самоізоляції

Учні та батьки не мають надавати школі довідку від лікаря після самоізоляції через контакт з хворим на коронавірус.

Такі роз’яснення надало Міністерство освіти і науки.

Законодавство України не зобов’язує учнів, їхніх батьків та інших законних представників подавати до школи будь-які документальні підтвердження (довідки, висновки тощо) щодо стану здоров’я учнів для продовження ними навчання після завершення самоізоляції.

Як зазначають у міністерстві, згідно з постановою уряду №641 та постановою Головного державного санітарного лікаря №50, для осіб, які мали контакт із хворим на COVID-19, строк самоізоляції становить 14 днів. У разі підтвердження випадку СОVID-19 в одного з учнів, усі інші учні відповідних класу або групи визнаються такими, що потребують самоізоляції.

Водночас, відповідні акти не передбачають обмежень щодо відвідування шкіл у “зеленій”, “жовтій” чи “помаранчевій” зонах учнями, які не є хворими, у яких немає будь-яких ознак або симптомів захворювання і які перебували на самоізоляції винятково через контакт із хворим на COVID-19.

Після самоізоляції для учнів не передбачено обов’язкових лабораторних тестувань, зокрема методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу.

Докладніше дивіться в документі нижче:

5f6c8bd970dce869990620

Завантажити документ

Дивіться також оновлені карантинні зони, які почнуть діяти з 28 вересня

Фото: автор – motortion, Depositphotos


Обговорення