Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

9 Червня 2023

Учителі навчаться керувати дронами і передадуть уміння школярам – міністр підтримав пропозицію

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий підтримав пропозицію керівниці ГО “Центру підтримки аеророзвідки” Марії Берлінської щодо тренувань учителів, які, зокрема, навчатимуть школярів керувати дронами. Розмова відбулася під час конференції “Муруємо вже!”.

Про це повідомляє hromadske.

“Зараз [є] офіцери, яким по 1920 років. Коли починалася моя війна, це були школярі. Їм зараз треба дуже швидко вчитися користуватися дронами, раціями, передавати інформацію тощо”, – зазначила Марія Берлінська.

Вона запропонувала міністру ввести до державної програми старших класів підготовку до управління базовими технологіями, які використовують українські захисники.

“Ми готові безоплатно відтренувати українських вчителів. Для дітей це буде розвагою – ганяти на симуляторі на FPV дроні. Це не означає, що ми готуємо наших дітей воювати. До тої країни, яка готова, не прийдуть. Я вірю в мілітаризацію суспільства. Зараз літо, ми можемо відтренувати 1000–1500 вчителів, поки в них канікули”, – додала Берлінська.

На її думку, росія рано чи пізно знову намагатиметься здійснити вторгнення, тож потрібно завчасно готувати націю до такого сценарію. ГО “Центр підтримки аеророзвідки” візьметься забезпечити такий навчальний процес обладнанням, інструкторами. Держава зможе втілювати готову програму для 1000 вчителів, кожен і кожна з яких зможуть навчати своїх учнів.

Оксен Лісовий відповів на пропозицію схвально: “Цю роботу ми вже робимо, маємо ресурси на це, зокрема матеріальну базу, шкільні майстерні. Так, не маємо підготовлених фахівців. Ми почули пропозицію: вона із великим задоволенням приймається. Тому попрацюємо цього літа і доб’ємося швидких результатів”.

Читайте також: “Як школи організовують викладання “Захисту України” – дослідження ДСЯО”.

Фото: hromadske


Обговорення