Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Листопада 2018

Учителям підготували навчальні модулі з формування громадянської компетентності

Студія онлайн-освіти EdEra та Інститут лідерства, інновацій та розвитку розробили для вчителів навчальні матеріали для формування громадянської компетентності в учнів.

На сайті EdEra доступні 16 модулів про медіаграмотність, права людини та громадянську відповідальність, повідомили на сайті МОН.

Модулі базуються на навчальних програмах для 5-9 класів, які передбачають 4 наскрізні змістові лінії: “Здоров’я і безпека”, “Підприємливість та фінансова грамотність”, “Громадянська відповідальність”, “Екологічна безпека та сталий розвиток”.

Учитель може обрати тему модуля залежно від предмету та класу, в якому викладає, та адаптувати навчальні матеріали на власний розсуд.

Ці модулі покликані формувати громадянську компетентність не лише через вивчення шкільних предметів суспільно-гуманітарного циклу, а й через біологію, географію, математику, фізику та інші предмети.

Модулі можуть містити як один урок, так декілька або навіть проектний день. Для вчителів прописаний сценарій уроку, презентації та рекомендації.


Обговорення