Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

11 Липня 2023

Україна посіла 35 місце у глобальному рейтингу зі знання англійської – дослідження

У 2022 році Україна посіла 35 місце серед 111 країн, мешканці яких складали EF Standard English Test онлайн. Це тест, розроблений міжнародною компанією EF (Education First) для людей, які вивчають англійську мову.

Про це повідомив голова Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

Завантажити повний звіт про дослідження можна за посиланням.

Рівень українців, які взяли участь у тестуванні, у середньому відповідає В2.

Рейтинг країн

Дослідження містить цікаві спостереження щодо кореляції між гендером, економічним статусом, віком, проживанням у міській чи сільській місцевості й рівнем володіння англійською мовою.

Наприклад, за результатами дослідження, рівень англійської в дівчат нижчий, ніж у хлопців, коли вони закінчують школу, але потім дівчата надолужують. Також, як не дивно, люди старшого віку постійно покращують свій рівень – молодші ж не показують такої стабільності.

Англійська мова підвищує економічну конкурентоспроможність, однак мешканці великих міст не завжди показують найкращі результати. Крім того, компанії з вищими рівнем професійного володіння англійською чесніші у веденні бізнесу й більш відкриті.

При цьому ситуація із вивченням англійської у світі нерівномірна: в Азії цей процес, згідно з дослідженнями, “на паузі”; у Європі групи, які відставали в цій галузі, активно надолужують; натомість на Середньому Сході прогрес невеликий.

Європа

Рейтинг за областями України можна переглянути за посиланням.

З областями

Читайте також: “Мовний омбудсмен наголошує, що законопроєкт “Про застосування англійської мови в Україні” треба доопрацювати”.

Фото: титульне – preply.com, у тексті – скриншоти звіту EF Education First


Обговорення