Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Листопада 2021

Українка стала переможницею Міжнародного змагання з нейронаук

Учениця 11 класу Київської школи №125 Вікторія Виджак перемогла на Міжнародному змаганні школярів із нейронаук International Brain Bee.

Про це написали на сайті Інституту фізіології ім. О. О. Богомольця.

Вікторія посіла перше місце серед 42 представників із 31 країни. Вона показала найкращий результат, її відзначили спеціальним призом за найвищий результат у нейроанатомії та нейрогістології.

Другим представником від України був студент 2 курсу Івано-Франківського національного медичного університету Остап Шийка.

Змагання відбулося онлайн у межах віртуальної конференції Американського товариства нейронаук. Учасники відповідали на теоретичні питання, визначали структури на зображеннях препаратів мозку, встановлювали діагнози пацієнтів за відеозаписами та історіями хвороб. Фінальним етапом були відповіді на запитання перед журі від провідних науковців світу.

Вікторія Виджак є триразовою володаркою стипендії Київської міської ради та переможницею всеукраїнської олімпіади з біології у 2021 році. Підготуватися до конкурсу їй допомогли Вікторії педагоги школи №125 — вчителька англійської Таміла Харківська та вчителька біології Валентина Грищенко.

Раніше ми писали, що вихованці Київської Малої академії наук отримали 4 золоті медалі на Міжнародному фестивалі інженерії, науки та технологій.

Ілюстрація: Інститут фізіології ім. О. О. Богомольця


Обговорення