Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Квітня 2024

Українська команда виборола “срібло” на Європейській олімпіаді експериментальної науки

Українські школярі здобули срібну нагороду на Європейській олімпіаді експериментальної науки (European Olympiad of Experimental Science), яка відбувалася з 7 до 14 квітня в Люксембурзі.

Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

Цьогоріч Україна долучилася до змагання як гостьова команда, адже в олімпіаді щорічно беруть участь лише представники й представниці країн-членів Європейського Союзу.

Протягом турніру школярі й школярки в складі 46 команд виконували практичні завдання з фізики, хімії та біології на базі Університету Люксембургу. Українці, зокрема, провели 2 складні експерименти, серед, яких дослідження механізмів виникнення раку.

Наступного року олімпіада відбудеться в Хорватії. Як зазначили в МОН, делегація “Малої академії наук України” вже провела попередні домовленості щодо участі України в EOES-2025. До відбору для участі в змаганні запросять:

  • переможців і переможниць IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з хімії, фізики та біології 2024 року, які отримали диплом І ступеня;
  • учасників і учасниць Міжнародної молодіжної наукової олімпіади 2024 й минулих років.

Крім того, у МОН нагадали, що учні 8–10 класів (віком до 15 років включно), які цікавляться природничими науками, можуть узяти участь у Міжнародній молодіжній науковій олімпіаді (IJSO-2024). Зареєструватися для конкурсного добору всі охочі можуть до 8 травня 2024 року за посиланням.

Раніше ми розповідали, що українська команда виборола 4 нагороди на Балканській олімпіаді з інформатики.

Титульне фото: МАН


Обговорення