Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

30 Січня 2022

Українські школярі можуть отримати безплатну допомогу для вступу в закордонні школи й університети

Орієнтовно 100 українських школярів і школярок можуть отримати безплатну допомогу під час вступу до найкращих шкіл-пансіонів і університетів США та світу й підтримку під час навчання.

Про це повідомили на сайті програми Ukraine Global Scholars.

Подати заявку можна за цим посиланням до 30 квітня.

Кандидат/-ка має відповідати таким критеріям:

  • Бути громадянином/-кою України.
  • Бути готовим/-ою повернутися в Україну протягом 5 років після отримання диплома бакалавра в США, бути офіційно працевлаштованим/-ою в Україні щонайменше 5 років і стажуватися щоліта в Україні (учасник/-ця підпише з UGS договір про це).
  • Якщо ви будете фіналістом/-ою FLEX у 2021 році й вирушите до США у 2021 році, то не зможете взяти участь у цій програмі цьогоріч. Проте зможете вступати з-за кордону або після повернення в Україну. Якщо ви ще не знаєте, чи поїдете в США, краще подати заявку до UGS та повідомити їм про результати добору одразу після їх опублікування.
  • Бути учнем / ученицею 8–11 класів української школи. Учні/-ці 8–10 класів вступають до приватних шкіл-пансіонів спершу. Учні/-ці 11-х класів зазвичай вступають до коледжів та університетів.
  • Випуститися з української старшої школи, мати 18 років чи менше й не навчатися в українському університеті.
  • Бути зразковим/-ою учнем чи ученицею з високим середнім балом.
  • Добре знати англійську мову.
  • Мати винятковий список позакласних занять та захоплень.
  • Захоплювати одним або кількома предметами.
  • Походити із сімʼї з обмеженими фінансовими можливостями й потребувати фінансової підтримки під час вступу (річний дохід (до оподаткування) менший ніж $35 000).
  • Мріяти про навчання в найкращих закладах світу та бути готовим/-ою дуже багато працювати, щоби вступити.

На першому етапі добору апліканти/-ки мають заповнити онлайн-заявку англійською мовою, яка охоплює біографічну інформацію, оцінки зі школи, кілька довгих та коротких есе, а також надіслати будь-які інші додаткові документи (наприклад, портфоліо).

На другому етапі добору допущені до нього апліканти/-ки пройдуть онлайн-тест на знання англійської мови та математики. Вони відповідають запитанням зі стандартизованих тестів SAT та TOEFL і перевіряють навички розуміти складні тексти англійською та розв’язувати математичні проблеми шкільного рівня англійською.

На третьому етапі добору допущені учасники/-ці пройдуть два–три 30-хвилинних вступних інтерв’ю через Zoom / Skype з членами та членкинями приймальної комісії.

Нагадаємо, до 15 березня триває Всеукраїнський конкурс на найкращу вправу з інтеграції медіаграмотності в освітній процес для 7–8 класів. Також до 28 лютого освітяни можуть написати або доповнити статтю Вікіпедії та виграти приз.


Обговорення