Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Липня 2019

Український учень здобув “срібло” на Олімпіаді геніїв у США

Учень із Дніпра Андрій Горбонос виборов срібну медаль на Олімпіаді геніїв (Genius Olympiad), яка відбулась в американському місті Освего.

Про це повідомили на сайті МОН.

Горбонос розробив спеціальну речовину, яка має покращити властивості суперконденсаторів, збільшивши ємність та швидкість заряджання. Суперконденсатори, наповнені цією речовиною, зможуть використовуватись у системах живлення електромобілів, апаратах життєзабезпечення, електростанціях, резервних генераторах тощо.

Загалом Україну на олімпіаді представляли п’ятеро учнів Малої академії наук. Ще двоє з них посіли четверті місця.

Проекти учасників мають пропонувати рішення певної екологічної проблеми. Змагання відбуваються за такими номінаціями: “Фундаментальна наука”, “Інженерія”, “Мистецтво”, “Творче письмо”, “Дизайн” та “Розвиток бізнесу”.

Українська команда презентувала свої розробки у номінації “Фундаментальна наука”. У цій секції представили майже 800 робіт.

Четверте місце посіла одеситка Мілана Бродовська. Вона представила методи виготовлення натуральних барвників у домашніх умовах. Такі барвники можна використовувати для фарбування тканин, деревини, яєць і створення акварельних фарб. Дівчина сформувала набори “Handmade in Ukraine”, з якими кожен охочий може виготовити ці барвники самостійно.

Петро Волошин із Тернополя, який також посів четверте місце, працював над проектом, де для перетворення інформації використовують оптичні схеми. Таким чином система не потребує спеціальних умов для функціонування, на відміну від оригінальних квантових комп’ютерів.

Нагадаємо, минулого року на Олімпіаді геніїв четверо українців здобули золоті медалі.

Усі фото: сайт МОН


Обговорення