Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Січня 2024

Укриттями забезпечені 93% учнів і вчителів шкіл – Шмигаль

В Україні укриттями забезпечені 88% закладів загальної середньої освіти, які охоплюють 93% всіх учнів і вчителів.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він зазначив, що, загалом у фонді захисних споруд цивільного захисту держави наразі нараховується 60,5 тисячі укриттів. Серед них “під особливим контролем” перебувають сховища у закладах освіти.

За його словами, Президент України Володимир Зеленський поставив перед урядом чітке завдання: дбати не лише про збільшення кількості захисних приміщень, а й забезпечити їхню якість.

“Кожне укриття має бути інклюзивним, безпечним, комфортним і розташованим у зоні пішохідної доступності”, – акцентував Денис Шмигаль.

Він також наголосив, що, хоч показник забезпечення шкіл сховищами високий, державі необхідно “довести його практично до 100%”, а також модернізувати укриття, які потребують ремонту або переобладнання. Зокрема, для цього у Державному бюджеті України на 2024 рік заклали 2,5 мільярда гривень.

Раніше Міністерство освіти і науки також повідомляло, що 8 093 заклади дошкільної освіти України (майже 68%) мають облаштовані укриття з дозволом ДСНС. Переглянути дані щодо безпекового стану дитячих садочків, інформацію про їхнє медичне забезпечення й харчування вихованців, а також додаткові освітні послуги можна на інформаційній панелі за посиланням.

Читайте також: “Дітей не пустили в укриття під час тривоги, бо з ними був пес: коментар освітнього омбудсмена”

Титульне фото: amp.dw.com


Обговорення