Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

13 Грудня 2022

“Упевнено увійти в IT”: результати пілотного курсу з інформатики

Оновлені матеріали з курсу “Інформатика”, над якими працювали освітяни й фахівці ІТ-галузі, планують наступного року масштабувати на всю Україну. 

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

МОН та Мінцифра представили перші результати пілотного проєкту “Оновлена інформатика – IT-студії”.

Складність викладання інформатики в школах полягає в тому, що ІТ-галузь стрімко розвивається, а отже, підручники й навчальні матеріали стають неактуальними дуже швидко.

Наразі підхід до навчання інформатики змінюється з максимальним фокусом на практику, використанням сучасних навчальних платформ та цікавих для дітей завдань“, – наголосив Дмитро Завгородній, генеральний директор директорату цифрової трансформації МОН.

Матеріал 73 занять пілотного проєкту у першому семестрі складається з:

  • 15 анімованих відео;
  • 8 мотиваційних відео з IT-експертами;
  • 40 інструктивних допоміжних скринкастів;
  • теоретичних матеріалів;
  • інтерактивних вправ;
  • тестових завдань.

Опитування серед учителів пілотних шкіл показало, що діти та педагоги із задоволенням користуються інноваційними освітніми матеріалами, які замінюють підручник на 50-70%.

Усього організатори отримали 405 заявок на участь: 28% закладів із сіл, селищ і селищ міського типу, 34% – із міст, 26% – з обласних центрів і 12% – зі столиці.

Стратегічна мета оновлення матеріалів курсу – допомогти учням “упевнено увійти в ІТ” і в майбутньому підвищити частку цієї індустрії у ВВП країни до 10% – таку ціль озвучив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Нагадаємо, що в пілотному проєкті з оновлення навчальних матеріалі з інформатики взяли участь 50 шкіл, 70 вчителів та понад 3 тисячі учнів.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – monkeybusiness, Depositphotos


Обговорення