Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

8 Липня 2024

“Уроки щастя”: в українських школах запровадять новий освітній курс

У новому 20242025 навчальному році в українських школах запровадять курс “Уроки щастя” із соціально-емоційного навчання.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомила перша леді України Олена Зеленська.

Курс створили в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?”. Він базується на американській програмі з соціально-емоційного навчання Well-Being. Зокрема, курс покликаний сприяти розвитку навичок і знань для щасливого та змістовного життя учнів.

Так, на “Уроках щастя” йтиметься про:

  • уміння будувати стосунки з людьми, любити, співчувати, жити гідно й бути вільним;
  • творчість і вміння бути творцем свого життя;
  • “людинознавство” розуміння, що означає бути людиною;
  • мудрість і те, як зростати в ній, вміння осмислювати життя й досвід;
  • цінності й те, як важливо знайти сенси життя;
  • емоційну компетентність важливість емпатії, емоційного інтелекту, щоб розуміти психічні потреби та почуття (як власні, так і свого оточення);
  • ментальне здоров’я й розуміння того, як дбати про нього.

Олена Зеленська додала, що українці й українки живуть у часи, коли такі навички не менш важливі, ніж знання математики чи біології.

“Особливо важливі навички піклування про ментальне здоров’я. Тому вітчизняні фахівці адаптують курс до українських реалій, адже вони, на жаль, зараз кардинально відрізняються для наших дітей”, – сказала вона.

Нагадаємо, що ГО “Смарт освіта” створила безплатну психологічну платформу Resilience.help, яка містить навчально-методичні ресурси, інструменти та статті з психологічної підтримки для вчителів, батьків і шкільних психологів. На сайті також можна знайти інформацію про тренінги для освітян.

Титульне фото: Марія Брикимова, ГО “Смарт освіта”, школа №75 м. Києва


Обговорення