Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Березня 2023

Уряд призначив нового заступника міністра освіти і науки з цифровізації

28 березня на засідання Кабінету Міністрів України заступником міністра освіти і науки з цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації призначили Дмитра Завгороднього.

Про це повідомила пресслужба Кабміну.

До цього Завгородній був очільником директорату цифрової трансформації МОН.

Двох заступників міністра освіти і науки, Олександра Костюченка й Олексія Шкуратова (заступник з питань євроінтеграції), уряд звільнив з посад.

За інформацією Forbes Ukraine, Дмитро Завгородній – один з тих, хто під час пандемії запустив “Всеукраїнську школу онлайн” – платформу для дистанційного навчання учнів. У неї понад 400 000 користувачів.

У перші місяці повномасштабної війни він домовився про безкоштовний доступ студентів до платформ Coursera, Udemy та EdX, із Google – про надання 43 000 ноутбуків вчителям, із Microsoft, Zoom, HP, Acer та іншими – про допомогу МОН на загальну суму близько $100 млн.

У 2019 році Завгородній став радником міністра Михайла Федорова. За два роки – гендиректором директорату цифрової трансформації МОН, а також, як зазначає Osvita.ua, обіймав посаду позаштатного менеджера проєкту “Всеукраїнська школа онлайн”. Окрім того, Завгородній брав участь у консультаційному комітеті з питань розвитку сфери штучного інтелекту при Мінцифри.

Читайте також: “Чим запамʼятався Сергій Шкарлет на посаді міністра освіти і науки”.

Фото: Юрій Стефаняк


Обговорення