Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

24 Жовтня 2024

Уряд України вніс зміни до розподілу субвенції на модернізацію харчоблоків у школах

Кабінет Міністрів України затвердив оновлений порядок розподілу субвенції для модернізації шкільних їдалень (харчоблоків). Нормативний акт вносить зміни до попереднього розпорядження уряду №763 від 13 серпня 2024 року.

Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

У 2024 році розподіл субвенції на облаштування й ремонти їдалень (харчоблоків) у закладах освіти відбувався за допомогою платформи DREAM. Аби отримати фінансування, органи місцевого самоврядування чи місцеві державні адміністрації мали самостійно подати в систему проєкти й електронні заяви та завантажити необхідну документацію.

Так, згідно з рішенням Кабміну субвенцію обсягом 1,5 мільярда гривень спрямують на придбання сучасного обладнання, реконструкцію та капітальний ремонт їдалень у школах. Загалом реалізують 173 проєкти у 23-х областях України (раніше планували – 159). Серед них:

  • 139 проєктів за моделлю “базова кухня”;
  • 27 – за моделлю “опорна кухня”;
  • 7 – у межах проєкту “фабрика-кухня”.

“Ці заходи є важливою частиною реформи шкільного харчування. […] Її мета – знизити рівень неінфекційних захворювань серед дітей та забезпечити рівний доступ до якісного харчування для учнівства у всій країні. Субвенцію на модернізацію інфраструктури спрямовано на підтримку місцевих громад під час упровадження цієї реформи”, – пояснили в МОН

Реалізацію проєктів мають завершити до 31 грудня 2024 року. Протягом цього періоду також здійснюватимуть:

  • постійний моніторинг використання коштів;
  • контроль за етапами виконання робіт, зокрема, незалежний технічний нагляд і приймання готових проєктів.

Читайте також: “Безплатне харчування учнів початкової школи: коли розпочнеться та як відбуватиметься”.

Титульне фото: КОВА, Telegram


Обговорення