Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

7 Грудня 2023

Уряд України виділить у 2024 році 2,5 мільярда гривень на укриття в школах і дитсадках

Укриттями на сьогодні в Україні забезпечені 80% закладів освіти. Крім того, у 2024 році на будівництво та обладнання необхідних сховищ Уряд України передбачив ще 2,5 мільярда гривень.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Посадовець зазначив, що питання безпеки в школах і садочках України Кабмін обговорив під час наради. Забезпечення закладів освіти укриттями наразі є пріоритетним питанням у цій сфері.

Денис Шмигаль також наголосив, що в 2023 році на будівництво та облаштування укриттів Уряд виділив 1,5 мільярда гривень освітньої субвенції. У наступному ж році ця сума зросте й становитиме 2,5 мільярда гривень.

“Маємо максимально забезпечити комфортні та безпечні умови для навчання дітей. Насамперед у прифронтових областях, аби якнайбільше учнів могли навчатися очно”, наголосив очільник Уряду.

Крім того, під час наради в Кабміні обговорили й інші безпекові питання для закладів освіти держави:

  • охорону поліцією;
  • тривожну сигналізацію;
  • металодетектори тощо.

Прем’єр-міністр також нагадав, що цього року в Україні затвердили Концепцію безпеки закладів освіти.

“Доручив МОН, Мінінфраструктури, Мінфіну спільно з ОВА забезпечити реалізацію проєктів будівництва й реконструкції укриттів у закладах освіти за рахунок відповідної субвенції з держбюджету. А також МОН, МВС, інші центральні органі виконавчої влади та ОВА мають забезпечити подальше виконання заходів, передбачених Концепцією безпеки закладів освіти”, - додав Денис Шмигаль.

Раніше ми розповідали, що Дніпропетровщина отримає додаткові кошти на ремонт і облаштування шкільних укриттів.

Титульне фото: “Коментарі”


Обговорення