Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

23 Липня 2024

Уряд України затвердив дати початку й закінчення 2024–2025 навчального року

Новий навчальний рік у школах України розпочнеться 2 вересня 2024 року (у понеділок) й триватиме до 30 червня 2025 року. Відповідну постанову Кабінет Міністрів ухвалив сьогодні, 23 липня.

Про це за підсумками засідання уряду повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

У Міністерстві освіти і науки України також розповіли, що в шкіл цьогоріч “буде більше свободи в плануванні”. Вони, зокрема, зможуть самостійно коригувати структуру навчального року.

“Головне – враховувати безпекову та енергетичну ситуацію, вплив війни на учнів і можливі освітні втрати”, – додали в МОН.

Так, педагогічні ради закладів освіти зможуть самостійно визначати:

  • структуру й тривалість навчального року в межах дат, які визначив уряд;
  • структуру й тривалість навчального тижня / дня / занять;
  • тривалість відпочинку учнів і учениць;
  • форми організації освітнього процесу.

У МОН також наголосили, що ОВА та засновники шкіл мають створити належні умови для старту навчального року залежно від безпекової ситуації в регіоні.

“А школи подбають про баланс між навчанням і відпочинком – на канікули відведено щонайменше 30 днів упродовж навчального року. Ця гнучкість дозволить ЗЗСО адаптуватися до викликів воєнного часу та забезпечити якісну освіту для кожного учня”, – резюмували в МОН.

Нещодавно освітній омбудсмен повідомив, що наразі немає правових підстав починати навчальний рік у школах раніше, ніж 1 вересня.

Ми також розповідали, що в ЗЗСО Львова навчання мало стартувати 19 серпня.

Титульне фото: chudniv.news


Обговорення