Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

14 Вересня 2023

Уряд виділив кошти на друк підручників для 5 класу

“Підручники для 5 класу будуть!” Про це повідомила секретарка Освітнього комітету Верховної Ради Наталя Піпа.

На початку минулого навчального року коштів на видання посібників для 5 класів не було взагалі, тому цьогоріч МОН планувало надрукувати навчальну літературу не тільки для шостих класів, а й для п’ятих: частина уже готова (математика, польська мова та природнича галузь), решту мали видати за кошти міжнародних донорів.

Однак, як зазначила Наталя Піпа, уряд України виділив 552,8 мільйона гривень, необхідних для друку підручників для п’ятикласників. Ці кошти знайшли шляхом зменшення видатків на обслуговування державного боргу. Частину суми також заощадять із заробітних плат народних депутатів – це близько 30 мільйонів гривень.

За словами посадовиці, окрім підручників, держава врахує та профінансує ще багато інших статей витрат. Зокрема, додаткові ресурси спрямують на потреби військових і внутрішньо переміщених осіб.

Відповідний урядовий законопроєкт перегляду Державного бюджету на 2023 рік найближчим часом має розглянути Верховна Рада.

“Спершу рішення має підтримати ВРУ, а тоді потрібен час на безпосередній друк підручників. Закликаю до оперативної роботи усіх учасників процесу!” – додала Наталя Піпа.

Раніше ми розповідали, що українські підручники в МozaBook будуть доступні до кінця 2023 року.

Титульне фото: freepic.com


Обговорення