Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Травня 2023

Уряд запровадив механізм “гроші ходять за дитиною”: це кошти на оздоровлення й відпочинок дітей, яким потрібна підтримка

9  травня Кабінет Міністрів ухвалив постанову, якою запровадив механізм “гроші ходять за дитиною” при оплаті послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, що потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Відтепер родини з дітьми, які опинились у найбільш складних умовах, зможуть отримувати кошти для оздоровлення та відпочинку. Ідеться про сім’ї, які:

  • проживають на територіях, що були в тимчасовій окупації,
  • перебувають у зоні активних бойових дій,
  • перебувають на кордоні з російською федерацією (до переліку щодо цих трьох пунктів віднесено Дніпропетровську, Донецьку, Запорізьку, Луганську, Миколаївську, Сумську, Харківську, Херсонську, Чернігівську, Київську області),
  • є малозабезпеченими та мають дітей, які належать до таких категорій, як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування) або дитина із багатодітної сім’ї.

Батьки (особи, що їх замінюють) дітей, які відповідають цим  критеріям, отримуватимуть сповіщення про право на отримання коштів для оплати послуг з оздоровлення та відпочинку електронним повідомленням, зокрема в додатку Дія.

Щоб скористатися послугою, батьки (особи, що їх замінюють) зможуть отримати картку із спеціальним режимом використання, на яку будуть зараховані кошти в розмірі п’яти прожиткових мінімумів (14,165 тис. грн) для дітей віком 6-18 років.

Ці гроші батьки зможуть використати для придбання путівки на оздоровлення або відпочинок дитини в одному з таборів вищої категорії, які розташовані в Карпатському регіоні (Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька, Тернопільська області).

Кошти можна буде використати в одному із закладів, що містяться в Державному реєстрі  майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей. Наразі у цьому реєстрі є 16 оздоровчих закладів для дітей, які відповідають названим критеріям.

Дія проєкту розпочнеться з 1 червня. Оздоровлюватися за програмою зможуть діти 7-18 років.

Читайте також: “Як за допомогою бігу змінити світ на краще: безплатна онлайн-зустріч із рекордсменом Книги рекордів Гіннеса Мартіном Парнелом”.

Фото: Управління освіти Конотопської міської ради Сумської області


Обговорення