Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Вересня 2018

Уряд затвердив 11 документів, якими можна підтвердити місце проживання учнів

Кабмін затвердив 11 документів, якими можна підтвердити фактичне місце проживання дитини та включити її до реєстру дітей шкільного віку на певній території.

Таке рішення ухвалили 19 вересня постановою уряду “Про затвердження Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів”, передає прес-служба МОН.

Ухвалені зміни є дуже важливими, адже на наступний рік ми плануємо пов’язати механізм першочергового зарахування до першого класу за місцем проживання з обліком дітей, який ведуть на місцях. Тобто якщо в реєстрі буде визначено, що дитина живе на певній території, то вона матиме право в першу чергу бути зарахованою до тієї школи, що закріплена за цією територією.

Передбачається, що в кількох великих містах цей реєстр буде електронним і буде пропілотований механізм електронного розподілу місць в школах”, – пояснила міністерка освіти і науки Лілія Гриневич.

До переліку документів, зокрема, увійшли: паспорт одного з батьків, довідка про реєстрацію місця проживання, довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, документ, що засвідчує право власності чи користування житлом, акт обстеження умов проживання або будь-який інший офіційний документ, що підтверджує місце проживання.

Нагадаємо, МОН лише рекомендує, а не зобов’язує школи використовувати електронні реєстри замість жеребкування для розподілу вільних місць у 1 класах.

Фото: автор – Aymanjed, Pixabay


Обговорення