Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

7 Липня 2022

В Енергодарі окупанти теж хочуть почати навчання за російськими програмами

В Енергодарі окупанти хочуть почати викладати в новому навчальному році за російськими програмами.

Таку інформацію оприлюднив міський голова Дмитро Орлов.

“Водночас очевидно, що загарбники відчувають великий кадровий дефіцит і реалізувати свої наміри їм буде дуже важко”, – написав Орлов. 

За його словами, так звана окупаційна військово-цивільна адміністрація неодноразово оголошувала набір учителів серед місцевих освітян. Але тих, хто зголосився майже немає.

Через це окупанти планують привозити педагогів із Криму та росії.

“Та ми радимо їм не квапитися з пакуванням валіз, бо прийдеться дуже швидко їх збирати у зворотному напрямку. Адже  є велика і дуже очікувана вірогідність, що новий навчальний рік Енергодар розпочне під українськими прапорами, у звільненому від окупантів місті”, – написав міський голова.

Він додав, що актуальна інформація щодо отримання атестатів та організації освітнього процесу в умовах війни є в телеграм-каналі Освіта Енергодара. Також запитання про це можна ставити на електронну пошту [email protected].

Нагадаємо, так звана влада на окупованих територіях зобов’язує вчителів підписати документ про згоду та готовність навчати дітей за російською програмою.

Також Головне управління розвідки повідомило, що лише двоє з 60-ти директорів херсонських шкіл погодилися перейти на російські програми.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – slawomir366, Depositphotos


Обговорення