Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Липня 2019

В ІМЗО обурилися заявою Гриневич про реорганізацію установи

В Інституті модернізації змісту освіти обурилися заявою міністерки освіти і науки Лілії Гриневич про передачу функцій установи Інституту розвитку освіти.

Про це йдеться в заяві установи, опублікованій на її сайті.

Колектив обурений ухваленням такого рішення без попереднього інформування його працівників, необґрунтованими претензіями щодо діяльності установи та перспективою звільненням усіх фахівців інституту, – йдеться в заяві.

Раніше Гриневич заявила, що в уряді є проект постанови про створення Інституту розвитку освіти, до якого поступово мають перейти функції ІМЗО.

“Кожному міністерству потрібна впроваджувальна агенція, тому що ми напряму не займаємося тендерами. Так-от, впроваджувальною агенцією у нас є Інститут модернізації змісту освіти. Але в силу трудового законодавства ми не можемо легко змінити кадровий склад ІМЗО. Тому ми вирішили реорганізувати цю інституцію пояснила Гриневич.

У заяві інституту також зазначено, що його колектив вважає “такі заяви та дії міністерки безпідставними, недемократичними, дискримінаційними щодо працівників інституту”.

“Зазначені дії призведуть до зриву виконання низки державних освітніх програм, передусім щодо забезпечення підручниками та електронними засобами навчання, а також реформи освіти в цілому”, – переконані в інституті.

Нагадаємо, після зриву термінів друку підручників для першачків НУШ минулого року міністерка освіти і науки Лілія Гриневич заявила про реорганізацію ІМЗО – установи відповідальної за проведення конкурсів та закупівлю підручників.

За її словами, в установі мали провести аудит, який мав передбачати звільнення всіх працівників та проведення повторних конкурсів на посади.

Також в установи повинні були забрати функції експертизи підручників – за заявою Гриневич, це мав робити Навчально-методичний центр з питань якості освіти.

Фото: Pixabay


Обговорення